Kennisbank

1.000 veelgestelde vragen, 500 tutorials en uitlegvideo's. Hier vind je alleen maar oplossingen!

Een probleem met het verwijderen van Acronis-back-ups oplossen

Bijwerken 03-09-2026

Deze handleiding legt uit hoe u een Swiss Backup-back-up kunt verwijderen met Acronis, en beschrijft de verschillende scenario's die u tijdens het verwijderingsproces kunt tegenkomen. Raadpleeg ook deze andere Acronis-handleiding over dit onderwerp.

 

Vereisten

  • Er moet minstens één apparaat geregistreerd zijn (en online) met dezelfde inloggegevens die gebruikt zijn voor de back-up:
    • Als het doel bijvoorbeeld is om een back-up te verwijderen die is gemaakt door SBA-XXXX-ADMIN, maar er is geen enkel apparaat online, dan hoeft u alleen maar Acronis op een ander apparaat te downloaden en te registreren met dezelfde gebruiker:
  • Het verwijderen vereist vrije ruimte:
    • Overweeg om de quota van uw gebruiker te verhogen (hulp). Nadat het verwijderen is voltooid, kunt u de quota terugbrengen naar het afgesproken niveau:
  • De opslag vernieuwen:
    • Als er onlangs iets is verwijderd, moet u geduldig zijn; het verwijderen kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van het te verwijderen archief. Als de hoeveelheid gebruikte opslagruimte niet is veranderd, vernieuwt u de back-uplocatie:

 

Een Acronis-back-up verwijderen

Hiervoor:

  1. Log in op de back-upopslag in de Cyber Protect-console.
  2. Selecteer de locatie waarvan u de back-ups wilt verwijderen.
  3. Selecteer de back-uparchief waarvan u de back-ups wilt verwijderen.

Verwijder de volledige back-uparchief

  1. Klik op Verwijderen.
  2. Het verwijderen van een back-uparchief verwijdert alle back-ups in dat archief.

Een specifieke back-up verwijderen in het back-uparchief

  1. Klik op Back-ups weergeven.
  2. Selecteer de back-up (herstelpunt) die u wilt verwijderen.
  3. Klik op Acties > Verwijderen:
    1. Wanneer u een archief van back-ups wilt verwijderen, selecteert u het vakje en klikt u op Verwijderen om uw beslissing te bevestigen.
    2. Wanneer u een specifieke back-up wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen om uw beslissing te bevestigen.

Verwijder alle back-ups die aan een gebruiker zijn gekoppeld

  • Zelfs als er geen apparaat online is, kunt u het Uitschakelen > Verwijderen (raadpleeg deze Acronis-handleiding voor meer informatie).

Onvolledige back-ups verwijderen (indien aanwezig)

 

Certificaat

Als het probleem met de opslaglimiet/het verwijderen aanhoudt, zelfs nadat de opslaglimiet van de betreffende gebruiker is verhoogd, wordt aanbevolen om Acronis opnieuw te installeren.

Wanneer Acronis volledig is verwijderd, wordt het certificaat verwijderd dat mogelijk de oorzaak is van dit probleem.

Om het certificaat handmatig te verwijderen, zonder Acronis te deïnstalleren:

  1. Controleer de locatie van het certificaat en verwijder of verplaats het - raadpleeg deze andere handleiding.
  2. Start de Acronis Managed Machine Service opnieuw op – raadpleeg deze andere handleiding.
  3. Voer een back-up uit of vernieuw de opslag.
  4. Dit genereert een nieuw certificaat en lost het probleem met de opslaglimiet op.

Link naar deze veelgestelde vragen: https://faq.infomaniak.com/2877


Is deze veelgestelde vragenlijst nuttig geweest?