Kennisbank

1.000 veelgestelde vragen, 500 tutorials en uitlegvideo's. Hier vind je alleen maar oplossingen!

kDrive-opslag beheren in my kSuite

Bijwerken 11-08-2026

Deze handleiding legt uit hoe u de hoeveelheid opslagruimte kunt controleren die wordt gebruikt in uw gratis cloudabonnement en hoe u ruimte kunt vrijmaken.

 

Inleiding

 

Bekijk de beschikbare opslagruimte

U kunt het huidige my kSuite-aanbod bekijken en de gebruikte opslagruimte controleren door:

  1. Hier te klikken om toegang te krijgen tot de webapplicatie kDrive van Infomaniak (online service ksuite.infomaniak.com/kdrive).
  2. De hoeveelheid gebruikte opslagruimte wordt onderaan in het linkermenu weergegeven.
  3. Klik op de pijl om het gedeelte kDrive beheren in het linkermenu uit te klappen.
  4. Klik op Opslagruimte in het linkermenu voor een gedetailleerder overzicht:

 

Opslagruimte vrijmaken

Om ruimte vrij te maken op uw gratis kDrive, is het niet voldoende om alleen grote bestanden (video's, enz.) te verwijderen, omdat de bestanden ook na het verwijderen nog steeds ruimte innemen in de prullenbak. Ze blijven daar een bepaalde tijd staan.

De prullenbak van kDrive legen

U moet de prullenbak handmatig legen om de bestanden die erin staan definitief te verwijderen:

  1. Klik hier om toegang te krijgen tot de webapplicatie kDrive van Infomaniak (online service ksuite.infomaniak.com/kdrive).
  2. Klik op de prullenbak in het linkermenu.
  3. Klik op de knop Prullenbak legen om alle bestanden in de prullenbak te verwijderen.
  4. … of selecteer afzonderlijke bestanden en klik vervolgens op het prullenbakicoon boven de tabel:

Houd er ook rekening mee dat zodra een wijziging aan een van uw bestanden wordt aangebracht, kDrive (my kSuite) een back-up maakt van maximaal 30 versies gedurende 30 dagen. Hierdoor kunt u door verschillende versies van een bestand navigeren en indien nodig een oudere versie herstellen.

U kunt alle versies van het document verwijderen door op de knop Alle versies verwijderen te klikken, of u kunt versies één voor één verwijderen door op het pictogram te klikken en vervolgens op Verwijderen. Dit bespaart echter niet veel opslagruimte, omdat deze versiegeschiedenis niet wordt meegerekend in uw kDrive-opslagruimte:

Link naar deze veelgestelde vragen: https://faq.infomaniak.com/2487


Is deze veelgestelde vragenlijst nuttig geweest?