Kennisbank

1.000 veelgestelde vragen, 500 tutorials en uitlegvideo's. Hier vind je alleen maar oplossingen!

Een Synology NAS opnieuw opstarten en resetten

Bijwerken 11-08-2026

Deze handleiding legt uit hoe u een Synology NAS kunt herstarten en terugzetten naar de fabrieksinstellingen (het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is hetzelfde als het apparaat resetten), die u huurt van Infomaniak.

 

Inleiding

  • U kunt kiezen uit een van de volgende twee herstelmethoden:
    1. SOFT RESET: het beheerderswachtwoord en de netwerkinstellingen herstellen
      • Een gedeeltelijke herstel kan nodig zijn als u geen toegang meer heeft tot het account "admin".
      • Hiermee kunt u een nieuw wachtwoord aanmaken voor het account "admin"...
    2. HARD RESET: het besturingssysteem herstellen
      • Een volledige herstel is nodig als er geen toegang meer is tot het beheerdersaccount vanwege een verkeerde configuratie in de firewall van DSM, enz.
      • Door DSM te herstellen, keert u terug naar de fabrieksinstellingen. Deze bewerking heeft in principe geen invloed op de gegevens op de schijven.
  • Raadpleeg de officiële handleiding hierover.

 

Synology NAS opnieuw opstarten

Let op: het opnieuw opstarten wordt binnen 24 werkuren door het Infomaniak-team uitgevoerd.

Net als bij het opnieuw instellen is een herstart een handmatige handeling:

U kunt via de beheerinterface een herstart van uw NAS aanvragen:

  1. Klik hier om naar het beheer van uw product in de Infomaniak Manager te gaan (hulp nodig?).
  2. Klik rechtstreeks op de naam die aan het betreffende product is toegekend.
  3. Klik op de knop Server herstarten (in het gedeelte Snelle acties).

 

Synology NAS resetten

Let op: het resetproces wordt binnen 24 werkuren door het Infomaniak-team uitgevoerd.

U kunt een reset van uw NAS aanvragen via het beheerpaneel:

  1. Klik hier om naar het beheer van uw product in de Infomaniak Manager te gaan (hulp nodig?).
  2. Klik rechtstreeks op de naam die aan het betreffende product is toegekend.
  3. Klik op de knop Server herstarten (in het gedeelte Snelle acties).

Nadat de herstart is voltooid, kunt u opnieuw inloggen met de gebruiker "admin" zonder wachtwoord op te geven en vervolgens direct een wachtwoord instellen.

 

De aanvraag voor het opnieuw instellen annuleren

Nadat u de aanvraag voor het opnieuw instellen heeft ingediend, moet u even wachten. Op uw dashboard verschijnt dan een melding "in behandeling". Op dezelfde plek kunt u te allen tijde deze aanvraag annuleren indien nodig.

Link naar deze veelgestelde vragen: https://faq.infomaniak.com/2367


Is deze veelgestelde vragenlijst nuttig geweest?